Spelconsoles behoren tot de populairste apparaten op de markt van dit moment. Of je nu een spelcomputer voor jezelf of als cadeau wilt kopen, er zijn veel verschillende opties beschikbaar. Er zijn ook veel verschillende variabelen die je moet overwegen wanneer je probeert uit te zoeken welke spelcomputer voor jou geschikt is. Wil je er een die zich meer richt op streamingdiensten zoals Netflix? Of wil je iets traditionelers met veel spelmogelijkheden? Het antwoord op deze vragen helpt je zoektocht te beperken en maakt het gemakkelijker om de perfecte gameconsole voor jouw behoeften te vinden. Gelukkig hebben we een lijst samengesteld van de top 5 gameconsoles die je dit jaar kunt kopen:

Jaar 2

Een van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden is dat spelconsoles niet slechts één jaar worden gebruikt; ze hebben vaak een levensduur van meerdere jaren. Misschien wil je er nu een kopen nu ze nog veel gevraagd worden, en hem dan lange tijd gebruiken. Dit is vooral relevant als het gaat om de Nintendo Switch, die momenteel de meest gewilde console van het jaar is. De Switch is zo populair dat hij tijdens de feestdagen cadeau wordt gedaan. Als je nu een Switch krijgt, heb je er waarschijnlijk nog jaren wat aan.

Microsoft Xbox One

De Xbox One is een van de beste spelconsoles die er zijn. Het heeft een grote selectie van games, waaronder veel exclusives. Er zijn tonnen geweldige functies die deze spelcomputer echt onderscheiden van de rest. Een van de grootste voordelen van de Xbox One is dat het wordt geleverd met ingebouwde streaming apps voor Netflix, Hulu en Amazon Video. Bovendien heeft de Xbox One sterk ouderlijk toezicht, zodat u grenzen kunt stellen aan welke games uw kinderen kunnen spelen. De Xbox One is een geweldige keuze voor iedereen die een top game console wil die ook veel andere functies biedt. Het nadeel is dat het duur kan zijn, afhankelijk van welk model je kiest. Het standaard Xbox One S-model kost 250 dollar en wordt geleverd met een harde schijf van 1 TB. Het Xbox One S All-Play-model kost $350 en wordt geleverd met een extra 2TB harde schijf. En het topmodel Xbox One X kost $ 500.

Sony Playstation 4

De Playstation 4 is nog zo’n geweldige spelcomputer. Hij is niet zo robuust als de Xbox One, maar ook veel goedkoper. Het is een goede optie als je wat geld wilt besparen terwijl je toch een degelijke spelervaring krijgt. De Playstation 4 heeft een sterke selectie first-party games die je alleen op deze console kunt spelen. Daarnaast heeft de Playstation 4 een grote selectie third-party games, waaronder titels als Fortnite en Overwatch. De Playstation 4 heeft ook een sterke functie voor ouderlijk toezicht die ouders nuttig zouden moeten vinden. De Playstation 4 is een goede keuze voor iedereen die een solide game-ervaring wil voor een redelijke prijs. Het nadeel is dat het niet zo robuust is als de Xbox One. Het Playstation 4 Slim-model kost 250 dollar en het Playstation 4 Pro-model kost 350 dollar.

Nintendo Switch

De Nintendo Switch is ongelooflijk populair sinds zijn debuut. Het is een geweldige keuze voor iedereen die zowel van gamen als van draagbare apparaten houdt. De Nintendo Switch heeft een sterke selectie games, zowel van de eerste generatie als van derden. Het heeft ook een robuuste online multiplayer functie, zodat je tegen mensen over de hele wereld kunt spelen. De Nintendo Switch heeft een aantal unieke functies die hem onderscheiden van andere spelconsoles. Het heeft zowel een handheld-modus als een dock-modus, zodat je het kunt gebruiken als een traditionele console wanneer je het aansluit op je tv. Het heeft ook een geweldige online service met een grote bibliotheek van retro games en andere functies waarmee je kunt communiceren met vrienden. De Nintendo Switch is een geweldige keuze voor iedereen die van handheld gaming houdt. Het is ook een goede optie voor wie graag online met vrienden speelt. Het nadeel is dat het niet zo robuust is als andere spelconsoles. De Nintendo Switch kost 300 dollar.

Sega Genesis

De Sega Genesis is geen moderne spelcomputer; het is een oude console uit de jaren ’90. Hoewel veel mensen de Genesis associëren met hun kindertijd, is het vandaag de dag nog steeds een levensvatbare spelcomputer. De Sega Genesis is nog steeds overal verkrijgbaar, en je kunt hem kopen voor ongeveer 40 dollar. Het heeft een sterke selectie van retro games, zodat je je jeugdklassiekers opnieuw kunt beleven. Je kunt er echter ook moderne spellen op spelen. Als je een retro console wilt met veel games die weinig kost, dan is de Sega Genesis een goede keuze. Het grootste nadeel is dat hij geen streamingdiensten heeft en niet kan worden gebruikt als een alles-in-één apparaat zoals veel moderne consoles dat kunnen. De Sega Genesis kost 40 dollar.

Final Words: Welke spelcomputer moet je kopen?

Als het gaat om het kopen van een spelcomputer, heb je in 2019 genoeg opties om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar een goedkope retro console, of een modern apparaat dat alles kan, er is voor ieder wat wils. Het enige wat je moet beslissen is welke je wilt kopen.