Er zijn tegenwoordig verschillende laptops op de markt. Deze apparaten hebben echter een gemiddelde levensduur van slechts drie tot vijf jaar. Dat komt vooral omdat er om het jaar nieuwe en meer geavanceerde versies van laptops worden gelanceerd. Om uw apparaat toekomstbestendig te maken, moet u op de hoogte blijven van de laatste innovaties en de op handen zijnde invoering ervan door de fabrikanten. Aangezien de meeste laptopfabrikanten steeds vaker nieuwe modellen uitbrengen, is het raadzaam om in de gaten te houden wat er op stapel staat in de industrie en wat over een paar jaar nog steeds relevant is. In dit artikel verkennen we de drie laptops die u moet overwegen te kopen in 2022.

Wat zijn de minimale vereisten voor uw laptop in 2022?

Voordat u beslist welke laptop u moet kopen, moet u eerst begrijpen wat de minimale vereisten voor het apparaat zijn. Dit zal u helpen bepalen welke functies het meest cruciaal zijn voor het apparaat. De belangrijkste kenmerken die je moet overwegen zijn: – – Het besturingssysteem: De huidige trend in laptop OS is een verschuiving van Windows naar Chrome OS. Meer gebruikers stappen over op Chrome OS vanwege de eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Deze trend zal zich in de toekomst waarschijnlijk voortzetten. Wilt u uw investering toekomstbestendig maken, overweeg dan de aanschaf van een laptop met Chrome OS. – Schermgrootte: Dit is een essentieel kenmerk dat in de toekomst waarschijnlijk zal veranderen. Momenteel is de standaard schermgrootte voor laptops 15,6 inch. In de toekomst zult u laptops kunnen kopen met een schermgrootte tot 19 inch. – Gewicht: Dit is een ander kenmerk dat fabrikanten waarschijnlijk zullen veranderen. Momenteel is het gemiddelde gewicht van een laptop 4,3 pond. U kunt verwachten dat dit gewicht in de toekomst zal toenemen. – Processor: Momenteel worden de meeste laptops geleverd met een Intel Core i5-processor van de zevende generatie. De toekomstige generatie laptops zal waarschijnlijk voorzien zijn van Intel Core i7-processoren van de achtste generatie. – Geheugen en opslag: Momenteel beschikken de meeste laptops over 8GB RAM en 128GB opslagruimte. U kunt verwachten dat deze functies in de toekomst zullen toenemen.

Windows 10: het OS van de toekomst.

Windows 10 is een robuust besturingssysteem (OS). Dit OS wordt echter waarschijnlijk vervangen door Windows 2021. Als u vandaag een laptop koopt, zal deze waarschijnlijk de komende twee jaar Windows 10 ondersteunen. Na 2021 moet u een nieuwe laptop kopen die compatibel is met de volgende versie van Windows. Als u vandaag een laptop koopt, kunt u uw besturingssysteem met korting upgraden naar de nieuwste versie van Windows. – De huidige versie van Windows 10 is robuust en biedt uitstekende beveiligingsfuncties. Je kunt verwachten dat de volgende versie van Windows nog robuuster en veiliger zal zijn. Dit OS zal naar verwachting compatibel zijn met alle nieuwste laptops. – De volgende versie van Windows zal naar verwachting beschikbaar zijn in twee versies: één met touch-ondersteuning en één zonder touch-ondersteuning. Als u vandaag een laptop koopt, kunt u verwachten dat deze compatibel is met de touch-versie van Windows.

laptops met aanraakscherm en een slanke vormfactor.

De laptop met aanraakscherm werd in 2011 geïntroduceerd. Het apparaat is sindsdien sterk geëvolueerd. Momenteel worden touchscreen laptops geleverd met een slanke vormfactor en een uitstekende batterijduur. U kunt verwachten dat touchscreen laptops in de toekomst krachtiger worden. Touchscreen laptops komen waarschijnlijk met een AI-assistent. Met deze functie kun je bellen, e-mailen en sms’en. – De volgende versie van touchscreen laptops zal waarschijnlijk duurzamer zijn en een langere batterijduur hebben. Je kunt verwachten dat deze laptops krachtiger zijn en voorzien zijn van een AI-assistent. – Momenteel worden touchscreen laptops geleverd met een schermgrootte van 12 inch. Je kunt verwachten dat de schermgrootte in de toekomst zal toenemen tot 13 inch.

Laptops met een uitstekende batterijduur

Een van de belangrijkste redenen om een laptop te kopen is de draagbaarheid. Reizigers klagen echter vaak over de korte accuduur van laptops. Fabrikanten hebben hier aandacht aan besteed en richten zich nu op het verhogen van de accuduur van laptops. Momenteel kunt u laptops kopen met een batterijduur van 13 uur. U kunt verwachten dat de volgende versie van laptops een nog langere accuduur heeft. Uw laptop zal beter geschikt zijn voor lange reizen. – De huidige versie van laptops heeft een lithium-ion batterij. U kunt verwachten dat de volgende versie van laptops een lithium polymeer batterij heeft. Dit is een lichtere en efficiënte batterij die sneller kan opladen. Momenteel moet je 3 uur wachten om een laptopaccu volledig op te laden. Je kunt verwachten dat de volgende generatie laptops in een uur oplaadt. – De huidige versie van laptops wordt geleverd met een batterij die kan worden verwijderd en vervangen. U kunt verwachten dat de volgende generatie laptops een niet-verwijderbare batterij heeft. Hierdoor kan het apparaat niet meer gerepareerd worden.

Conclusies

Laptops zijn een essentieel apparaat voor reizigers en studenten. Bovendien kunnen ze worden gebruikt als primaire computer. Er zijn tegenwoordig verschillende laptops op de markt. Deze apparaten hebben echter een gemiddelde levensduur van slechts drie tot vijf jaar. Dit komt vooral omdat er om het jaar nieuwe en meer geavanceerde versies van laptops worden gelanceerd. Om uw apparaat toekomstbestendig te maken, moet u op de hoogte blijven van de laatste innovaties en de op handen zijnde introductie daarvan door fabrikanten. Aangezien de meeste laptopfabrikanten steeds nieuwe modellen uitbrengen, is het raadzaam in de gaten te houden wat er in de industrie op stapel staat en wat over een paar jaar nog steeds relevant zal zijn.