Shadow of the Colossus

In deze remake van het klassieke PlayStation 2-spel uit 2005 verken je te paard een uitgestrekte en prachtige open wereld op zoek naar torenhoge, mysterieuze beesten. Het doel is om het lichaam van elk wezen te beklimmen en zijn hart te vernietigen door met je zwaard te snijden. Eenmaal gedood, laat elk wezen een lijk achter dat eruitziet alsof het van steen is, en een vogel vliegt weg om zijn silhouet aan de horizon te onthullen. Vervolgens kun je het gebied opnieuw bezoeken om het torenhoge lijk bevroren in de tijd te zien en de sporen van bloed die je hebt achtergelaten. Liefhebbers van het originele spel zullen blij zijn te horen dat deze remake meer is dan alleen een grafische update. Het biedt ook nieuwe puzzels en paden en sterk verbeterde visuals.

Red Dead Redemption 2

Als je een fan bent van westerns en open-wereld games, dan is de kans groot dat je uitkijkt naar deze release. Dit spel is het vervolg op Red Dead Redemption uit 2010, dat zich afspeelde in een gefictionaliseerde versie van de Amerikaanse grens tijdens het Wilde Westen in 1911. Red Dead Redemption 2 speelt zich af in dezelfde periode, maar dan in de staat New York en de Midwest regio’s van de Verenigde Staten. In dit spel kun je paardrijden in de wildernis, omgaan met de meest uiteenlopende personages en natuurlijk veel schieten. Het spel is een Rockstar-titel, dus je kunt vele uren single-player gaming en een grote, verkenbare open wereld verwachten.

2018 FIFA World Cup Russia

Dit is het nieuwste deel in de FIFA-serie, met alle officiële teams, stadions en tenues van het WK 2018 in Rusland. Dit is een levensecht sportspel waarin je kunt spelen als een van de 32 nationale teams die deelnemen aan het toernooi. Als je land niet in het spel vertegenwoordigd is, kun je in het spel je eigen aangepaste team samenstellen waarmee je het WK kunt winnen. Dit is een sportspel op maat voor wie nieuwsgierig is naar voetbal, maar niet zeker weet of hij de tijd wil investeren om de regels en tradities van de sport te leren. Het spel laat je meteen aan de slag gaan en de spanning ervaren van het scoren van doelpunten en het winnen van titels.

Octopath Traveller

Dit is een old-school JRPG (Japanese Role Playing Game) met een moderne twist. Je verkent een enorme, kleurrijke en soms gevaarlijke fantasiewereld en hebt op allerlei manieren contact met andere personages. Je kunt iemand uitdagen voor een gevecht tot de dood, of je probeert je uit de situatie te praten. Het spel biedt veel verschillende opties voor de voortgang van het verhaal en de interactie met andere personages. Je kunt ook een van de acht personages kiezen om te spelen, elk met zijn of haar eigen sterke en zwakke punten. Het spel is een titel van Square Enix, dus je kunt veel uren single-player gaming en een uitgebreide en mooie open wereld verwachten.

Kingdom Come: Deliverance

Als je van RPG’s en games met veel verhaal houdt, dan wil je deze misschien wel aan je lijst toevoegen. Het spel speelt zich af in een middeleeuwse wereld, waar de Zwarte Dood het land teistert. Het is ook de tijd van de kruistochten, wanneer vele koningen en edelen naar het Heilige Land varen op een missie om Jeruzalem te claimen. Dit is een verhaal over de zoon van een smid die zich aansluit bij een groep kruisvaarders en verstrikt raakt in een web van bedrog, dood en politiek. Het spel is een groot, open-wereld avontuur met veel gevechten en een verhaal dat zich ontvouwt terwijl je onderweg belangrijke beslissingen neemt. Het spel is een echt groots avontuur dat tientallen uren in beslag neemt.

Far Cry 5

Als je van first-person shooters en open-wereld games houdt, dan mag je deze niet missen. Het speelt zich af in een fictieve versie van het hedendaagse Montana, waar je speelt als een hulpsheriff die zich midden in een gewelddadige en religieuze sekte bevindt. Het spel heeft een grote, open wereld waarin je bergen, rivieren, woestijnen en vlakten kunt verkennen. Ook kun je een grote verscheidenheid aan wapens gebruiken, van geweren tot bogen en zelfs voorhamers. Het spel staat bekend om zijn grote, niet-lineaire omgevingen en om het feit dat je kunt kiezen hoe je verder komt. Je kunt rondsluipen en vijanden ontwijken, of je kunt een gasmasker opzetten en zoveel chaos veroorzaken als je wilt.

Conclusie

Als je van gamen houdt, zijn er dit jaar genoeg geweldige releases om naar uit te kijken. Van first-person shooters tot JRPG’s, er is een spel voor iedereen. Dit zijn de nieuwste games die je niet mag missen in 2018, en ze zijn allemaal de moeite waard om te spelen als je van gamen houdt.