De afgelopen jaren zijn laptops steeds populairder geworden. Daardoor zien we ze bijna overal: cafés, luchthavens, parken of elke andere openbare ruimte. Een laptop is een mobiele computer die gebruikers gemakkelijk kunnen meenemen. Het is een compacte en lichte computer met een scherm van 12 inch of minder en een batterijduur van minstens 3 uur. In plaats van alleen in een kantooromgeving te worden gebruikt, kunnen laptops overal mee naartoe worden genomen omdat ze draagbaar genoeg zijn om in een rugzak of kleine tas te passen. Als u er een wilt kopen, vindt u hier wat informatie over de geschiedenis en de evolutie ervan en enkele tips om de beste laptop voor uw behoeften te kiezen!

Het begin: hoe is het allemaal begonnen?

De eerste laptop die ooit werd uitgevonden was gebaseerd op het principe van een typemachine. De eerste computers hadden een schrijfmachine-achtig ontwerp en werkten met ponskaarten. Deze eerste laptops waren groot en zwaar, zodat ze niet buiten een kantooromgeving konden worden gebruikt. Thuis was er geen behoefte aan een computer, tenzij voor zakelijke doeleinden. In die tijd waren computers extreem duur en alleen grote bedrijven konden ze betalen.

Een korte geschiedenis van laptops

De eerste laptop werd in 1971 uitgevonden door Alan Kay, een werknemer van de Atari Corporation. Hij maakte een computer die op een televisietoestel kon worden aangesloten. Zijn computer heette een “Altair 8800,” en was bedoeld voor thuisgebruik. Een paar jaar later, in 1973, richtten een man genaamd Bill Gates en een vriend genaamd Paul Allen het softwarebedrijf Microsoft op. In 1981 werd de eerste laptop computer verkocht. Hij heette de “COM-100” en woog 24 pond. Behalve dat hij erg zwaar was, was hij ook erg duur met een prijskaartje van 8000 dollar!

Het ontwerp van de hedendaagse laptops

Het ontwerp van laptops is sterk veranderd sinds de eerste laptop werd gemaakt. Naarmate de technologie is verbeterd, zijn de laptops dat ook. In plaats van groot en zwaar zijn laptops nu klein en licht genoeg om in uw tas of rugzak te passen. Het ontwerp van de buitenkant is ook veranderd en varieert nu sterk, van modieuze kleuren en texturen tot gedurfde ontwerpen. Laptops zijn mettertijd ook kleiner geworden, en moderne laptops hebben een kleiner scherm (meestal 12 inch of minder) en een toetsenbord dat smaller is dan het toetsenbord van een desktopcomputer. Dit komt omdat deze functies kleiner en compacter zijn om een kleinere laptop mogelijk te maken. Laptops hebben ook grotere harde schijven dan desktopcomputers. Dit komt omdat ze ontworpen zijn om veel informatie en gegevens op te slaan die u nodig hebt terwijl u niet thuis bent.

Tips voor het kiezen van de beste laptop voor u

Wanneer u klaar bent om te beginnen met zoeken naar de beste laptops, zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden. Wat is uw budget? Hoeveel bent u bereid uit te geven aan een laptop? U kunt laptops vinden die in prijs variëren van $300 tot $5000. Wat zijn uw computerbehoeften? Moet u tekstverwerken en spreadsheets maken of moet u video’s kunnen bewerken? Heeft u een laptop nodig die kan worden aangesloten op het internet? Heeft u een laptop nodig die een lange batterijduur heeft? Waar gaat u de laptop gebruiken? Op kantoor, thuis of onderweg? Waar bewaart u de laptop?

Conclusie

Laptops hebben een lange weg afgelegd sinds hun uitvinding vele jaren geleden. Ze zijn kleiner, lichter en handiger in het gebruik dan ooit tevoren. Als u een laptop wilt kopen, is het belangrijk deze dingen in gedachten te houden terwijl u winkelt. Als u student bent en altijd onderweg, of als u thuis werkt en graag iets draagbaars wilt hebben om te gebruiken, dan is een laptop de beste optie voor u. Als u een bedrijfseigenaar bent en iets krachtigers nodig hebt, is een desktopcomputer misschien meer geschikt voor uw behoeften.