Super leuk natuurlijk, die studie informatica, maar misschien ben je wel een beetje moe van de eeuwige opdrachten en colleges. Je zit een beetje in de sleur en wil een beetje uitdaging. Maar hoe kan je dit voor elkaar krijgen? Wanneer je naast je studie informatica extra uitdaging wil, is een bijbaan programmeren een goed idee. Het klinkt misschien als een extra verplichting, maar niets is minder waar. Wanneer je kiest voor een bijbaan programmeren, kies je voor jezelf en je eigen ontwikkeling! Op deze manier maak je je studie ‘’weer leuk’’.
In dit artikel zal ik ingaan op de voordelen van een bijbaan programmeren.

Flexibele uren

Wanneer je aan de slag gaat als programmeur, zit je niet vast aan een vervelende planning die je moet combineren met je (veeleisende) studie. Het is namelijk vaak zo dat je het werk zelf kan inplannen, waardoor je nooit last zal hebben van tijd tekort. Doordat zo’n bijbaan programmeren goed is te combineren met je studie, is het alleen maar voordelig om eraan te beginnen. Je hoeft vrij weinig tijd in te leveren, maar krijgt er veel voor terug. Een bijbaan programmeren brengt je extra werkervaring in de praktijk, welke je met slechts studeren niet zal krijgen. Begin dus snel met een bijbaan programmeren! Denk bijvoorbeeld aan een baantje als java developer.

Goed verdienen

Studeren is al duur genoeg. Je hoge huurprijs, collegegeld, studieboeken, boodschappen en natuurlijk leuke activiteiten zorgen er maandelijks voor dat je krap bij kas zit. Dit wil je natuurlijk niet! Het is daarom ook slim om naast je studie wat bij te verdienen. En wat is nou beter dan geld te verdienen met hetgeen dat je leuk vindt? Door aan een bijbaan te beginnen die te maken heeft met je studie, leer je meer over je studie in de praktijk. Dit zorgt voor extra uitdaging en afwisseling in je dagelijks leven. Je krijgt hierdoor meer perspectief in je studie, waardoor deze ook nog eens een stuk leuker wordt!

Kennismaken met professionals

Een ander voordeel van een bijbaan programmeren, is dat je al tijdens je studie kan kennismaken met de praktijk. Naast extra werkervaring hoort daar uiteraard ook bij dat je mensen leert kennen die al in de praktijk werken. Hierdoor bouw je een aardig netwerk op, wat weer handig is na je studie. Het is altijd fijn om al wat mensen te kennen wanneer je aan het werk gaat. Zo sta je er niet helemaal alleen voor!

Kortom, er zijn meerdere voordelen aan een bijbaan programmeren. Je kan je uren flexibel indelen, het verdiend goed en je bouwt een netwerk op voor na je studie. Zoek dus snel naar een bijbaan die bij jou past!